‘Ik was alleen maar bezig met de vraag of mijn meisje zou overleven’

Vanessa’s kindje raakte door mishandeling ernstig gehandicapt

De baby van Vanessa Griffiths-Cárcamo werd zo ernstig mishandeld dat ze voor de rest van haar leven zwaar meervoudig gehandicapt raakte. Nu, zestien jaar later, vertelt Vanessa over die vreselijke gebeurtenis en over de moeilijke periode daarna. ‘Ik kan mijn dochter niet repareren, maar door haar verhaal te vertellen geef ik haar leven betekenis.’

‘Na een heel fijne zwangerschap kwam Ainhoa via een keizersnee ter wereld’, begint Vanessa haar verhaal. ‘De naam Ainhoa refereert naar een klein plaatsje in de Pyreneeën én naar de heilige maagd Maria. Ainhoa was een vrolijke meid, sliep binnen drie weken door en kon al heel snel rechtop zitten. Alles ging volgens de boekjes, ze was een ideaal kindje. Maar dat veranderde toen Ainhoa vijfenhalve maand oud was. Ik was een avondje uit met vriendinnen, en al snel belde mijn ex. Hij zei: “Ainhoa is gestikt in haar melk. Ze doet niks meer, en we zijn onderweg naar het ziekenhuis”.

Lees hier hoe het verhaal van Vanessa verder gaat.

4 juli ’23